Készülj a harcra, hiszen hamarosan itt a Battlefield 4 megjelenése!

Nem kell már sokat várni a Battlefield 4 megjelenéséig, hiszen a DICE alkotása valamivel több mint egy hónap múlva megérkezik a hazai boltok polcaira.

Ám nem csak a debütáláskor, hanem az október elején induló bétateszt keretében is betekintést lehet majd nyerni a háborús játékba PC-n, PlayStation 3-on és Xbox 360-on. A jelentkezők személyesen járhatják be a Siege of Shanghai névre keresztelt multiplayer pályát, és a klasszikus Battlefield Conquest mód keretében ízelítőt kaphatnak az online többjátékos küzdelmekből, amire az eddig bemutatott videók alapján biztosan nem lesz panasz.

A multiplayert rengeteg olyan újítással dobják fel a fejlesztők, amitől a Battlefield 4 valóban egy következő generációs alkotásnak tűnik: az egyik legfontosabb új funkció a Levolution nevet viseli, melynek segítségével drasztikusan formálható egy pálya arculata. Ez nem csupán rendkívül látványos, de az remek taktikai érzékekkel rendelkező játékosok különféle módokon fordíthatják előnyükre a környezeti adottságokat. Példának okáért egy aknavetővel lyukat ütheütnk a falon, ezáltal új útvonalakat nyithatunk meg, egy biztosítékot kilőve áramkimaradást okozhatunk, ezzel pedig megzavarhatjuk az ellenséget.

A felsoroltakon kívül a Battlefield 4 nagyobb események kirobbantását is lehetővé fogja tenni: valamelyik pályán egy hatalmas felhőkarcolót rombolhatunk le, majd ugorhatunk ki a legtetejéről, míg egy másikon eláraszthatunk egy egész várost, ami akár egy meccs kimenetelét is megváltoztathatja.

A Battlefield 4 gépigény sem titok már, a PC-s játékosoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlni, ha maximális beállítások mellett akarják futtatni a játékot.

A Battlefield 4 október 29-én érkezik PC-re és a jelen generációs konzolokra, illetve novemberben PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Maga a játék mellett rengeteg érdekes extra is a boltokba kerül. A Razer által készített Battlefield 4 kiegészítők biztosan nagyon népszerűek lesznek a játékosok körében.