A szokások fontossága a mindennapi életben

Amikor azon törekszünk, hogy kialakítsunk jó szokásokat, például rendszeresen fussunk vagy egészségesen étkezzünk, netán napi szinten fordítsunk időt a kedvenc hobbinkra, előbb-utóbb elkerülhetetlenül jönni fognak nehezebb pillanatok. Még az olyan egyszerűbb jó szokások esetében is, mint mondjuk az olvasás, vagy a számunkra érdekes dolgok tanulása. Amikor pedig nehezebb pillanatokat él át valaki, a legtöbben ugyanazt a rossz megoldást választják: megpróbálják aznap is magukra erőltetni a dolgot, mintha mi sem történt volna. Lehet, hogy ez egyszer vagy kétszer működik, egy idő után azonban garantált a frusztráció. Ennek az az egyenes következménye, hogy az ember feladja a jó szokását: még ha átmenetileg is történik ez, az is hátráltatja a céljai elérésben, ezért jobb inkább teljesen elkerülni egy esetleg kiégést. Szerencsére van rá módszer, hogy az ilyen helyzeteket is okosan lehessen megoldani.

Mivel a rosszakhoz hasonlóan a jó szokások is szépen fokozatosan, az idő múlásával alakulnak ki, egy idő után már észre sem fogjuk venni, hogy állunk a céljainkkal. Fontos tudni, hogy milyen jól haladunk a kitűzött céljainkkal, ehhez pedig nem elég, ha fejben tartjuk nyilván a dolgokat, így ugyanis egy csomó hasznos információ kárba veszhet. A legjobb, ha a különféle jó szokásokat egy táblázatban vezetjük, amelyben mindig nyilván tartjuk, melyik nap mivel foglalkoztunk éppen. Ha ezt az ember rendszeresen vezeti, például mindig beírja, hogy kedden és csütörtökön szánt fél órát futásra, egy idő után látni fogja, hogy mit csinált jól vagy mit csinált rosszul. Egy rövid átellenőrzés után sokkal könnyebb lesz nyomon követni, mit szükséges változtatni ahhoz, hogy a céljainkhoz közelebb kerülünk. A legjobb, hogy ha ezt véghez tudjuk vinni, egy idő után már nem is lesz kérdéses, rendszeresen vezessük a táblázatot, és máris szert tettünk egy újabb jó szokásra. Majd, ahogy a táblázatban lévő dolgokat folyamatosan elvégezzük újra és újra, szépen lassan ki fog alakulni egyfajta rendszeresség, ami aztán jó szokássá válik, így a jövőben már nem lesz kérdéses, hogy csináljuk-e vagy sem.

Tags: 

Laptopok a mindennapokban

Amennyiben olyan gépek után kutatsz, amelyek könnyen hordozhatóak, emellett többféle célra is kiválóan megfelelnek, az MSI, valamint a HP laptop kínálatát érdemes alaposan szemügyre venned. Mindkét gyártó számos sokoldalú notebookkal rendelkezik: kiválóak munkára, multimédiás tartalmak lejátszására, sőt attól függően, hogy milyen árban nézel gépet, még az újabb játékokkal is képesek megbirkózni. De hol érdemes elkezdeni a keresgélést? Kiválasztottunk egy-egy gépet mind a HP, mind az MSI laptopok közül.

A HP kínálatából a Spectre XT TouchSmartra esett a választásunk, amely egy tavaly megjelent, külsőre igencsak elegáns készülék. A kor elvárásainak megfelelően Windows 8 operációs rendszer fut rajta. A problémamentes működésről egy meglehetősen korrekt hardver gondoskodik: a HP laptopjában egy Intel Core i7 processzor teljesít szolgálatot, amelyet 8 GB RAM, valamint egy integrált grafikus kártya, az Intel HD Graphics 4000 egészít ki. A kijelző mérete valamivel több mint 15 hüvelyk, a felbontása pedig 1920 x 1080 pixel, így akár full HD felbontásban élvezhetőek rajta a filmek és a játékok. Fontos megemlíteni, hogy a gép a viszonylagosan erős hardvere ellenére cseppet sem nehéz, mindössze két kilót nyom. Ez nem sokkal több az átlagos ultrabookoknál, aminek köszönhetően nem jelent túl nagy extra súlyt az utazások során. Ennek ellenére sikerült elleátni a legfontosabb csatlakozókkal: megtalálható rajta HDMI, USB 2.0 és USB 3.0, Ethernet és Thunderbolt port is. Bővebb információkat itt találsz : http://www.digiprime.hu/laptop/hp-laptop

MSI laptop gyanánt a GE60-ra esett a választásunk, amely ugyancsak egy sokoldalúnak szánt gép, ellenben valamivel olcsóbb a riválisánál. Ennek fényében az MSI készüléke szintén rendelkezik a fent említett kimenetekkel, ám a hardver gyárilag gyengébb. A kijelző mérete itt is 15 hüvelyk, a felbontás pedig 1366 x 768 pixel. A kisebb teljesítményt az MSI készüléke a jobb üzemidővel kompenzálja: míg a HP gépében lévő 4 cellás akkumulátor körülbelül 4 órát képes üzemelni normál körülmények mellett, addig a GE60 6 cellás energiatárolója ennél tovább is kibírja egy töltéssel. Konkrét leirásért kattints ide.

Laptop vásárlás előtt érdemes szakemberhez fordulni és megfelelő boltot választani, ajánljuk a DigiPrimeot. digiprime.hu

Tags: 

Miért könnyíti meg az Enneagram a mindennapokat?

Sokak mindennapját nehezítik meg állandó konfliktusok és veszekedések pusztán azért, mert nem látnak bele az emberek fejébe, így esélyük sincs megtudni, hogyan látják mások a világot. Ez meglehetősen gyakran szokott vezetni felesleges vitákhoz, különösen akkor, amikor a két fél kölcsönösen meg van győződve arról, hogy márpedig csak nekik van igazuk, és nem nyitottak mások véleményére. Az Enneagram pontosan abban segít, hogy jobban megismerjük a környezetünkben lévő emberek viselkedését és természetét, legyen szó munkatársról, főnökről, családtagról, vagy akár egy vadidegenről. Különleges neve ellenére az Enneagram nem valamilyen mágikus, kézzel megfoghatatlan dologra utal.

A szó görög eredetű, és egy olyan emberismereti tudást takar, amely kilenc személyiségtípusba, kilenc értékrendbe, végül pedig kilenc viselkedésmintába sorolja be az embereket. A részletes, mégis jól átlátható modell valóságos hatalmat ad azok kezébe, akik megtanulják használni: az Enneagram segítségével megérthető, mi jár a másik gondolataiban, ezáltal jelentősen megkönnyebbülhet a kommunikáció. Ha jobban megértjük az emberek döntési mechanizmusait, az a magánéletben és a munkában egyaránt sikerekhez vezet, hiszen célirányosan tudni fogjuk, milyen érvekkel győzhetjük meg az egyes személyeket. Az elkerülendő témákkal szintén tisztában leszünk, így rengeteg felesleges vitát megúszhatunk.

Az Enneagram által nyújtott tudás néhány nap leforgása alatt elsajátítható: a témában már számos könyv íródott, valamint az interneten is találni lehet témába vágó cikkeket. Akiknek ez nem volna elég, akár tréningre is jelentkezhetnek, ahol tapasztalt szakértőktől sajátíthatják el a modell használatát.

Tags: 

LEGO Friends szettet vettem a lányomnak, nagyon ürült neki

A LEGO Friends 410115 szettet már akkor kiszemeltem magamnak, amikor 2013 novemberében elérhetővé vált a boltokban. Tudtam, hogy a témáért rajongó kislányomnak keresve sem találhatnék ennél tökéletesebb játékot, így a karácsonyfa alatt már ott díszelgett a kiszemelt ajándék. Ugyan kezdetektől fogva számítottam rá, hogy a készlet jó választás lesz, ám a végeredmény még az én várakozásaimat is felülmúlta!

Ha netán nem ismernéd ezt a LEGO Friends készletet, a fő attrakciója egy hatalmas luxushajó, ami elképesztő részletességgel van kidolgozva. Ez már a külsején is látszik, hiszen tele van olyan apróságokkal, melyekért odáig vannak a kislányok. Ilyen például a jacht hátulján megtalálható vízicsúszda, az orrnál lévő napozórészleg, valamint a fedélzeten helyet kapott bár. Jómagam is csodálkozva nézegettem az érdekességeket, amikből a hajó belsejében csak több van. A jármű ugyanis szétnyitható, odabent pedig rengeteg extra várja a LEGO Friends rajongókat, a konyhától kezdve a nappalin át egészen a kétágyas hálószobáig. A rengeteg apró tárgynak köszönhetően a gyerekek órákig el tudnak szórakozni a hajóval – ha nem szeretnél rövid időn belül új szettet vásárolni, ez bizony egy tökéletes választás. Az egyes építőelemek kompatibilisek más LEGO-sorozatokkal, így egyedi építményeket is létrehozhatnak a lányok.

Nem a jacht a készlet egyetlen izgalmas eleme, hiszen ezen kívül is kaptak helyet különféle érdekességek. A dobozban a LEGO Friends világának három szereplője Mia, Maya és Andrew is megtalálható: érdemes kiemelni, hogy az univerzum minifigurái teljesen egyediek, és számtalan különféle módon kombinálhatóak a többi karakterrel. A lányok a jacht előnyeinek élvezése mellett jet-skire is pattanhatnak, hogy megkeressék a szetthez szintén mellékelt delfineket –erre az állatfajtára kizárólag a LEGO Friends 41015 készletben csaphatnak le a rajongók.

A hatalmas Flappy Bird sztori

A Flappy Bird eredetileg 2013 májusában jelent meg iOS és Android készülékekre, ám igazán nagy népszerűségre csak hónapokkal később tett szert. A Vietnám fővárosában, Hanoiban fejlesztett játék koncepciója meglehetősen egyszerű: az érintőképernyő használatával egy apró madarat kell irányítani és kikerülni a jobbról érkező csöveket. A sikeres manővereket pontokkal jutalmazza a program, így minél távolabbra sikerül eljutni, annál magasabb lesz a rekord – ennek köszönhetően a szoftver gyakorlatilag sosem ér véget. A Flappy Bird elsősorban az elképesztő nehézségéről híresült el: még hosszas gyakorlást és próbálkozást követően is nehéz akár két számjegyű pontot elérni.
Nehézsége ellenére a Flappy Bird azonban hatalmas sikert aratott: néhány hónappal a megjelenést követően, 2014 elején a legtöbbször letöltött alkalmazássá vált az App Store áruházban. Ugyan a játék ingyenesen volt elérhető mindenkinek, az alkalmazáson belül elhelyezett reklámoknak köszönhetően hatalmas bevételre, napi 50000 dollárra tett szert a fejlesztő.

A siker nem tartott sokáig: miután már az egész interneten ismertté vált, a fejlesztő bejelentette, hogy mind az App Store, mind a Google Play áruházból eltávolításra kerül a Flappy Bird. Az alkotó, Dong Nguyen elmondása szerint túlságosan addiktívnak találta, így jobbnak látta levenni a játékát. Bizonyos források ezzel szemben jogi problémákra következtettek, a Flappy Bird ugyanis több elemében hasonlított a klasszikus Mario játékokra. Egyesek szerint a szoftverben akadályul szolgáló zöld csöveket teljes mértékben onnan vette át a fejlesztő, emellett maga a központi karakter is hasonlított egy korábbi Nintendo karakterre. A japán vállalat ennek ellenére már nyilvánosan is kommunikálta, hogy nincs közük a Flappy Bird eltávolításához.

Az egyszerű koncepciójú program elkészítése mindössze két-három napot vett igénybe a fejlesztő elmondása szerint. Miután kellőképpen elhíresült a világhálón, a játékkal a különféle médiák is foglalkozni kezdtek: a kritikusok meglehetősen vegyesen vélekedtek a szoftverről.

Google hirdetések az interneten

A Google hirdetések kiváló lehetőségeket nyújtanak az egyes vállalkozóknak, hogy az interneten, az embereknek személyre szólóan ismertessék meg egyes termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Míg a hatalmas költségek miatt korábban csupán a legnagyobb cégeknek nyílt lehetősége reklámozásra, manapság már a kisebbek számára is megadatott, hogy ezt olcsón megtehessék.

A Google hirdetések által nyújtott előnyöket még igencsak kevesen ismerték fel, és a legtöbben inkább megmaradnak az olyan klasszikus metódusoknál, mint például a televízióban, újságokban vagy szórólapokkal történő reklámozás. Ezek nem csupán kevésbé hatékonyak, ám jóval drágábbak is, hiszen olyan emberek eléréséért is fizetni kell, akik számára nem releváns az adott termék. Ezzel szemben a Google hirdetések rendelkeznek azzal a hatalmas előnnyel, hogy egyedileg szabhatjuk testre, mekkora körzetben kívánunk reklámozni, egyetlen kattintással eljuttathatunk bárkit egy oldalra, továbbá a nap minden órájában találkozhatnak vele az emberek. A televízióval, újsággal és szórólappal szemben az sem elhanyagolható előny, hogy csupán a valódi megtekintések után kell fizetni, ami jelentősen olcsóbb, továbbá megtekinthetőek a hirdetések statisztikái is, így a jövőben még jobban optimalizálhatóak a reklámok.

Természetesen a Google hirdetések sem használhatóak akárhogyan, a megfelelő beállítások rendkívül fontos szerepet játszanak abban, hogy a reklámok sikeresek legyenek. Ha nem a megfelelő célcsoportot célozzuk meg, nem sikerül majd olyan embereket eljuttatni az oldalra, akik valóban meg szeretnék vásárolni a termékünket.

Egyenesen vágó olló? Valóban létezik?

Az egyenesen vágó olló, másik nevén Vector, egy féléves egyetemi projekt keretei között jött létre, megalkotása pedig Fekete Tamás nevéhez fűződik. Az eszköz első pillantásra hétköznapinak tűnhet, ám a jellegzetes külsőt jobban szemügyre véve látszik, hogy ennél jóval többről van szó. A tárgy ugyanis nem véletlenül kapta az egyenesen vágó olló elnevezést: átlagos társaival ellentétben a Vector képes tökéletesen egyenesen elmetszeni bármilyen vágható anyagot. Mindez a nyél speciális kialakításának köszönhető, mely az asztal széléhez illeszthető, ezáltal vezetőként funkcionálva biztosítja a penge állandó egyenes irányát. Ez jelentősen felgyorsíthat bizonyos munkafolyamatokat, hiszen többé nincs szükség előrajzolásra, drága gépekre, valamint egyéb segédeszközök használatára. Az egyenesen vágó olló egyik legnagyobb előnye, hogy egyedi tulajdonságai mellett magában hordozza a klasszikus olló jellegzetességeit is. Ennek köszönhetően a hétköznapokban is kiválóan megállja a helyét, nem igényel hosszan tartó betanulási folyamatot a használata, emellett pedig tárolása is igencsak egyszerű. A Vector széleskörűen használható, hiszen gyakorlatilag korlátlan hosszúságú vágható anyaggal képes megbirkózni, ez pedig hatalmas segítséget nyújthat olyan helyzetekben, amikor például egy méretesebb plakátot, esetleg csomagolópapírt, vagy valamilyen egyéb anyagot kell elvágni. Az egyenesen vágó olló a papíron kívül könnyedén elmetszi többek között a textilt is, így akár a szabászat és a könyvkötés területén is kihasználhatóak az előnyei. A találmányt a világ vezető hír- és technológiai magazinjai is bemutatták és elsöprő sikert aratott.

További információkat a termék hivatalos weboldalán találsz: http://vectorscissors.com/hu/

F1 2013 - A Forma 1 autós játék

Idén sem maradnak Forma-1 játék nélkül a száguldó cirkusz szerelmesei, hiszen a Codemasters stúdiójában készülő F1 2013 hamarosan, egész pontosan október 4-én megjelenik. A játék két verzióban is elérhető lesz: az alap változatban a mai versenyautók, valamint a nyolcvanas évek járművei, versenypályái és pilótái lesznek megtalálhatóak, míg a drágább Classic Edition a 90-es évekkel tovább bővíti a kínálatot. A fejlesztők még arra is lehetőségeket biztosítanak, hogy a klasszikusokat ne csak a saját korukban, hanem akár a legmodernebb környezetben is kipróbálhassák a játékosok, ha pedig úgy tartja kedvük, akár a régi pályákra is begurulhatnak a legújabb gépekkel. Az F1 Classics módban lehetőségük lesz száguldani a Williams FW07-tel, FW12-vel és FW14-gyel, a Lotus T100-zal, de a Ferrari híres masinái sem hiányoznak majd.

A modern korhoz kapcsolódó szegmens nem esik át radikális újításokon, a Codemasters emberei csupán a szükséges elemeket fejlesztik tovább: az idei szezon változásai természetesen a játékban is megtalálhatóak lesznek, a multiplayer rész pedig további módokkal bővül. Az ígéretek szerint technikai oldalon is történni fognak előrelépések, többek között a mesterséges intelligencia, valamint a látványvilág is jobb lesz. Az F1 2013 PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra érkezik, és ugyan a legendás pilóták, pályák és versenyautók kivételével nem számíthatunk hatalmas ugrásra a sorozatban, a sportág elszánt hívei biztosan hosszú ideig el tudnak majd szórakozni vele.

Közeleg a FIFA 14 megjelenése

Az ősz minden nagy játékkiadó számára mozgalmas időszak, ez alól természetesen az Electronic Arts sem kivétel: régóta futó futballjáték-sorozatuk legfrissebb darabja, a FIFA 14 hamarosan megjelenik. A játék elsőként PC, PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra érkezik szeptember 27-én, az ingyenes próbaverzió azonban már most letölthető mindhárom rendszerre.

A játékosok nyolc elérhető klubcsapatot irányítva kaphatnak ízelítőt abból, milyen újdonságok várják őket, megtekinthetik a Camp Nou stadiont, továbbá ízelítőt kaphatnak a FIFA 14 Ultimate Team módból, melyben saját álomcsapatot kreálhatnak. Ez a szegmens olyan legendás labdarúgókkal is bővülni fog, mint mint Dennis Bergkamp, Freddie Ljunberg, Ruud Gullit és Gianfranco Zola, ám ezek a tartalmak kizárólag az Xbox 360, valamint a leendő Xbox One tulajok számára lesznek elérhetőek. Az újgenerációs konzolokról egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, de az Xbox One megjelenés magyarországon biztosan nem valósul meg 2013-ban.

Az új felvonás semmit nem bíz a véletlenre, és további játékosokkal, illetve klubbokkal bővíti a széria egyébként is impozáns felhozatalát: a frissen bekerült brazil, argentin, olasz, valamint chilei résztvevőknek köszönhetően a FIFA 14 több mint 600 hivatalos csapattal és 16000 játékossal rendelkezik majd. További jó hír, hogy a visszatérő Seasons mód online kooperatív móddal bővül, így akár 2-2 elleni meccsekre is lehetőség nyílik a világhálón.

A karrier mód is új funkciókkal bővül: mostantól saját felderítőcsapatot küldhetünk a világ különböző pontjaira, akik képesek új tehetségeket felfedezni, ezáltal a megfelelő labdarúgókkal bővíthetjük irányított csapatunkat.

A FIFA 14 megjelenés Magyarországon 2013. szeptember 26-án történik meg.

Készülj a harcra, hiszen hamarosan itt a Battlefield 4 megjelenése!

Nem kell már sokat várni a Battlefield 4 megjelenéséig, hiszen a DICE alkotása valamivel több mint egy hónap múlva megérkezik a hazai boltok polcaira.

Ám nem csak a debütáláskor, hanem az október elején induló bétateszt keretében is betekintést lehet majd nyerni a háborús játékba PC-n, PlayStation 3-on és Xbox 360-on. A jelentkezők személyesen járhatják be a Siege of Shanghai névre keresztelt multiplayer pályát, és a klasszikus Battlefield Conquest mód keretében ízelítőt kaphatnak az online többjátékos küzdelmekből, amire az eddig bemutatott videók alapján biztosan nem lesz panasz.

A multiplayert rengeteg olyan újítással dobják fel a fejlesztők, amitől a Battlefield 4 valóban egy következő generációs alkotásnak tűnik: az egyik legfontosabb új funkció a Levolution nevet viseli, melynek segítségével drasztikusan formálható egy pálya arculata. Ez nem csupán rendkívül látványos, de az remek taktikai érzékekkel rendelkező játékosok különféle módokon fordíthatják előnyükre a környezeti adottságokat. Példának okáért egy aknavetővel lyukat ütheütnk a falon, ezáltal új útvonalakat nyithatunk meg, egy biztosítékot kilőve áramkimaradást okozhatunk, ezzel pedig megzavarhatjuk az ellenséget.

A felsoroltakon kívül a Battlefield 4 nagyobb események kirobbantását is lehetővé fogja tenni: valamelyik pályán egy hatalmas felhőkarcolót rombolhatunk le, majd ugorhatunk ki a legtetejéről, míg egy másikon eláraszthatunk egy egész várost, ami akár egy meccs kimenetelét is megváltoztathatja.

A Battlefield 4 gépigény sem titok már, a PC-s játékosoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlni, ha maximális beállítások mellett akarják futtatni a játékot.

A Battlefield 4 október 29-én érkezik PC-re és a jelen generációs konzolokra, illetve novemberben PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Maga a játék mellett rengeteg érdekes extra is a boltokba kerül. A Razer által készített Battlefield 4 kiegészítők biztosan nagyon népszerűek lesznek a játékosok körében.

Oldalak