diablo 3

Megérkezett konzolokra a Diablo III

A Diablo névvel legutóbb másfél évtizeddel ezelőtt találkozhattak a játékosok konzolon: az első rész 1998-ban jelent meg PlayStation 1-re, azóta pedig kizárólag PC-n hódított a Blizzard igencsak népszerű sorozata. Egészen mostanáig, hiszen immáron a PlayStation 3 és Xbox 360 tulajdonosok számára is elérhetővé vált a Diablo III, a jövőben pedig PS4-re is ellátogat majd.

Az alapok természetesen változatlanok maradtak, azaz továbbra is izometrikus nézetből irányíthatjuk barbár, varázsló, szerzetes vagy démonvadász karakterünket, miközben démonok ezreit aprítjuk darabokra. Ugyanakkor történtek bizonyos változások a játékmenetet illetően, ilyen például, hogy a PC-sek által sokat kritizált aukciós ház eltávolításra került, ahol akár valódi pénzért lehetett tárgyakat vásárolni. A másik fontos újdonság, hogy a konzolon nem szükséges a folyamatos online kapcsolat, valamint Battle.net fiókkal megléte sem, így akár internetkapcsolat nélkül is játszható a Diablo III – sőt, még négy fős kooperatív módot is kapott a verzió.
Ahhoz, hogy a játék könnyebben kezelhető legyen kontrollerrel, a menürendszer jelentősen átalakításra került, továbbá bizonyos funkciók is elérhetőek egyetlen gombnyomással. Szerencsére technikai szempontból sem érheti panasz a konzolos variánsokat, hiszen a szoftver stabil 60 képkockát jelenít meg másodpercenként, ezáltal az akció jóval folyamatosabbnak hat.

A májusi debütálás óta rengeteget fejlesztette a játékot a Blizzard, és a legfontosabb újdonságok természetesen mind PlayStation 3-on, mind Xbox 360-on megtalálhatóak. Az élmény minden bizonnyal PS4-en lesz teljes, amire várhatóan jövőre jelenik meg a játék.