gta v megjelenés

Hamarosan megjelenik a Grand Theft Auto V

Hosszas várakozás után ebben a hónapban megjelenik a Grand Theft Auto V, mely a sorozat talán legjobban várt darabja. Ez persze azzal is jár, hogy az elvárások minden eddiginél magasabbak, de a Rockstar Games láthatóan képes lesz megfelelni ezeknek.

A fejlesztők a leggrandiózusabb GTA epizódot ígérik a rajongóknak, melyben ismét Los Santos-ba térhetünk vissza, most azonban jelentősen nagyobb területet járhatunk majd be, mint a San Andreas-ban. Mindezt három főhőssel tehetjük meg: Michael, Franklin és Trevor egyaránt sajátos jellemmel rendelkezik, a történet során azonban keresztezik egymást útjaik, és a küldetések során az ő közös kalandjaikat ismerhetjük meg. Az eddigi előzetesek alapján egyelőre csak sejteni lehet, hogy a missziók változatosságát nem érheti majd panasz, és akkor sem fogunk unatkozni, ha éppen nem ezeket teljesítjük: a nyüzsgő várost és zöldövezeteket egyaránt magában foglaló területen búvárkodhatunk, teniszezhetünk, golfozhatunk, sőt, az extrém sportok kedvelői még ejtőernyőzhetnek is.

Los Santos-t gyakorlatilag bármilyen létező járművel bejárhatjuk majd, így akár autóval, motorral, hajóval, repülővel, helikopterrel, de akár jet-skire is pattanhatunk. Azok is örülhetnek, akik a San Andreas-ban szerették testre szabni autóikat, hiszen a GTA V erre is lehetőséget fog biztosítani, most azonnal jóval több opció áll a rendelkezésünkre. A számtalan egyedi festés mellett golyóálló gumikkal, egyedi karosszériával és kiegészítőkkel, valamint a teljesítményt befolyásoló extrákkal is felruházhatjuk a járműveket, ráadásul bizonyos küldetések ezt igényelni is fogják.

A GTA V PC és next-gen változata biztosan késni fog az eredeti megjelenéshez képest; a Rockstar minden bizonnyal 2014 nyarára tervezi a nagy bejelentést.